Nederlander eet het liefst sperziebonen

De gemiddelde Nederlander eet het liefst sperziebonen. Deze groente wordt vaker op tafel gezet dan de (iets minder populaire)  bloemkool en spinazie, die in de top drie respectievelijk de plaatsen twee en drie bezetten. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1600 mensen door TNS NIPO in opdracht van Albert Heijn.

Groente is steeds vaker de hoofdrolspeler op de borden in de Nederlandse huiskamers. Het onderzoek laat namelijk zien dat ‘we’ steeds minder vaak voor vlees of vis als hoofdbestanddeel van de maaltijd kiezen.  Dit zou mede te maken hebben met de toenemende belangstelling voor gezond voedsel.

Verder valt op dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor seizoensgebonden groenten. Allerhande, de kooksite van de grootgrutter merkt op zijn site dat er steeds meer menu’s gekozen worden die hiervan afhankelijk zijn.

Spruitjes kunnen we nog steeds niet door onze strot krijgen. Qua minst populaire groenten staat deze groente op de eerste plaats. Ook postelein en tuinbonen eten we liever niet.