Queen weer bovenaan Top 2000

Queen staat met het nummer Bohemian Rhapsody weer op de eerste plek in de Top 2000 van Radio 2. Het is de dertiende keer dat het nummer de lijst aanvoert. Eagles is met Hotel California op de tweede plaats in de lijst te vinden. De top drie wordt gecompleteerd door Stairway to Heaven van Led Zeppelin, maakte de radiozender vrijdagavond bekend.

Luisteraars konden vanaf zaterdag stemmen op hun favoriete nummers. Vooral veel jongeren kozen voor Bohemian Rhapsody, dat in 1975 uitkwam. "Bohemian Rhapsody op nummer een is misschien dan wel niet zo spannend, maar ik vind het opvallend dat dit nummer ook bij jongeren zo goed scoort", zegt Radio 2-zendermanager Kees Toering. "Ouderen geven blijkbaar het stokje door aan de jongere generatie."

Bohemian Rhapsody stond alleen in 2005 en 2010 niet bovenaan de Top 2000. Toen werd de lijst aangevoerd door respectievelijk Avond van Boudewijn de Groot en Hotel California van Eagles. De complete lijst wordt op 23 december onthuld door Frits Spits in zijn radioprogramma Tijd voor Twee. Radio 2 zendt de Top 2000 uit van 25 december tot en met 31 december.