Mingelen naar Pauw & Witteman

Ferry Mingelen maakt twee dagen na zijn afscheid van de NOS een doorstart. De 65-jarige politiek journalist is vanaf vrijdagavond geregeld als commentator te zien bij Pauw & Witteman. In een gesprek met nu.nl zegt Mingelen te hopen ten minste een keer per week aan te mogen schuiven in het VARA-praatprogramma.

Mingelen zal aan de tafel van Jeroen Pauw en Paul Witteman naar eigen zeggen 'een beetje uitleggen en duiden'. Hij vindt het 'eervol'. Hoe vaak hij te zien is, hangt af van het nieuws. "Dat zal niet iedere dag zijn, zoals eerder bij Nieuwsuur, maar met de komende gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen zullen er veel momenten zijn dat de politiek in het nieuws is."

Het einde van het dienstverband van de 65-jarige Mingelen bij de NOS werd in mei bekend. Woensdag was hij voor het laatst te zien bij Nieuwsuur. Hij liet toen al doorschemeren dat hij niet van het scherm zou verdwijnen. "Niet helemaal naar mijn zin ga ik weg. Jullie zijn nog niet van mij af", waren zijn laatste woorden voor Nieuwsuur.