Nu ook vliegen met je bitcoins

Iemand een helikoptervlucht cadeau doen, is niet meer helemaal nieuw. Dat daarvoor kan worden betaald met bitcoin echter wel. Heliflight Holland b.v., één van de grotere helikopteroperators uit Nederland, is namelijk het eerste luchtvaartbedrijf ter wereld dat betalingen met bitcoin accepteert.

De Bitcoin betalingen zijn in eerste instantie alleen te doen voor particuliere vluchten in de webshop van Heliflight. Dus wie nog voor Kerst een helikoptervlucht kado wil doen kan dat met bitcoins betalen. In plaats van de reguliere € 49,95 voor een rondvluchtticket betaalt men eenvoudig een bedrag van circa BTC 0.0609, afhankelijk van de dan geldende koers. Wie een helikopter wil huren voor een zakelijke helikoptercharter of evenement zal dat vooralsnog gewoon in euro’s moeten doen.

Terwijl banken wereldwijd waarschuwen voor bitcoin lijkt de populariteit van de virtuele munt maar moeilijk te stoppen. Er komen steeds meer bedrijven en webshops waar met bitcoin kan worden betaald. Vanaf donderdag is het zelfs mogelijk om door de lucht te reizen per helikopter en dit te betalen in bitcoins. Heliflight is hiermee het eerste luchtvaartbedrijf ter wereld waar dit mogelijk is.

"Het is voor ons nog enigszins een stap in het onbekende, maar het bitcoin concept is wel iets waar we in geloven," aldus Ton van Kempen, directeur van Heliflight Holland b.v., de maatschappij die de vluchten aanbiedt. "Bitcoin betalingen zijn in eerste instantie alleen voor de consumentenmarkt, voor de zakelijke markt verwachten we nog geen vraag naar bitcoin betalingen."