'Google komt volgend jaar met muziekdienst'

Google komt pas volgend jaar met een betaalde muziekdienst. De internetgigant zou nog niet tevreden zijn over de muziekstreamingdienst. Het bedrijf zou bijvoorbeeld willen dat persiflages en covers naast een officiële muziekvideo getoond worden. Dat schrijft het Amerikaanse techweblog All Things D.

Google heeft zelf nog geen duidelijkheid verschaft over de betaalde muziekdienst. Verschillende techweblogs gingen er echter van uit dat de app dit jaar nog op de markt gebracht zou worden.

De muziekdienst zou het mogelijk moeten maken on- en offline muziek af te spelen, zonder reclames en zonder dat de applicatie permanent in beeld is. Zo wil het bedrijf de concurrentie aangaan met het Amerikaanse Pandora en Spotify.

Met Youtube heeft Google een sterke positie op het gebied van online video. Muziek luisteren via Youtube is een van de populairste bezigheden op de website. Het dansnummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse artiest Psy is met 1,8 miljard views een van de populairste video's ooit.

Bij het gebruik van Youtube op een mobiele telefoon worden geregeld reclames getoond. Daarnaast werkt de applicatie alleen op de voorgrond, zodat de muziek niet langer te horen wanneer een telefoongebruiker bijvoorbeeld een berichtje wil versturen. Bovendien is een internetverbinding vereist. Op deze punten zou de nieuwe muziekdienst beter zijn dan de Youtube-applicatie.