Napoli wint in spectaculair duel bij Lazio

Napoli heeft voor het eerst in een maand tijd weer eens een zege geboekt. De ploeg van coach Rafa Benitez won maandag met 4-2 bij Lazio Roma. Gonzalo Higuaín was met twee treffers de grote man. Door de zege bracht Napoli zijn puntentotaal op 31, zes minder dan koploper Juventus.

Higuaín sloeg in de 24e minuut voor het eerst toe, maar lang kon Napoli niet van de voorsprong genieten. Een minuut later stond het alweer gelijk door een eigen treffer van Valon Behrami. In de tweede helft eiste Goran Pandev in zijn driehonderdste wedstrijd in de Serie A de aandacht op. De Macedoniër scoorde tegen zijn oude werkgever de 1-2 en bereidde de 1-3 van Higuaín voor.

Nadat Higuaín vijf minuten voor tijd was vervangen door oud-PSV'er Dries Mertens, deed Lazio eerst nog iets terug via Balde Diao Keita. Het slotakkoord was echter voor Napoli. Op aangeven van Mertens bepaalde José Callejón de eindstand op 2-4. Lazio zakte door het verlies van de achtste naar de negende plek.

Eerder op de avond won Fiorentina in een eveneens spectaculair duel met 4-3 van Verona. Na veertien minuten hadden beide ploegen al tweemaal gescoord. Borja Valero tekende voor de Fiorentina-goals, terwijl de bezoekers via Romulo en Juan Iturbe doel troffen.

Vlak voor rust zette Juan Vargas de thuisploeg opnieuw aan de leiding, waarna Giuseppe Rossi in de 54e minuut de marge verdubbelde. Even daarvoor was Bosko Jankovic met rood van het veld gestuurd. In ondertal maakte Verona via Jorginho nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet. Fiorentina staat vijfde, Verona zesde.