Will Ferrell moet wennen aan roem

Will Ferrell is nog steeds niet gewend aan zijn bekendheid. "Ik heb heel erg het gevoel dat ik een indringer ben", zegt de acteur in het tijdschrift van de Britse krant The Sunday Times. "Ik heb het gevoel dat ik onuitgenodigd op een chic feestje ben en dat wordt ontdekt dat ik er niet hoor te zijn."

Ferrell heeft door het tweede deel van de film Anchorman, dat later deze maand verschijnt, ook meer jonge en hysterische fans. "Ik was uit eten en toen ik uit het restaurant kwam, was er een groep middelbare scholieren op me aan het wachten", omschrijft de acteur. "Ik ben de 46-jarige versie van One Direction. Alle vijf de leden zitten verpakt in deze man van middelbare leeftijd."

Hoewel de acteur het wel grappig vindt dat hij meer fans heeft, was hij in het begin van zijn carrière 'extreem verlegen'. "Ik durfde pas met mensen te praten als ik me op mijn gemak voelde", legt hij uit. "Pas toen ik begon te praten, zagen mensen wie ik was."

Ferrell, bekend van films als Elf, Step Brothers en The Other Guys, zegt dat zijn verlegenheid niet kwam door onzekerheid. "Ik had geen gebrek aan zelfvertrouwen", vertelt de acteur. "Ik heb nooit de behoefte gehad om iemand te imponeren, ik wilde gewoon het gevoel hebben dat ik ergens bij hoorde."


Will Ferrell moet wennen aan roem (Foto: Novum)