Meulensteen wil transfermarkt op met Fulham

Fulham gaat in januari de transfermarkt op. René Meulensteen wil de selectie flink versterken om degradatie uit de Premier League te voorkomen.

Martin Jol werd maandag ontslagen als manager van Fulham. Meulensteen werd gevraagd om hem op te volgen en zei direct 'ja'. Onder leiding van de voormalige veldtrainer van Manchester United moet Fulham zo snel mogelijk afscheid nemen van de onderste regionen.

Om degradatie te voorkomen acht Meulensteen versterkingen noodzakelijk. "Iedereen realiseert zich dat we moeten investeren", zegt Meulensteen in gesprek met BBC Sport. "We moeten kijken hoe we onze selectie kunnen versterken om in de Premier League te blijven."

Meulensteen werkte na zijn vertrek bij Manchester United en Anzhi Makhachkala. Daar werd hij al na zestien dagen op straat gezet. Vorige maand werd hij aangesteld als assistent van Jol. "Mensen mogen denken wat ze willen, maar ik kwam hier absoluut niet om de boel over te nemen. Ik kwam naar Fulham om samen met Martin Jol te werken. We wilden samen Fulham naar een hoger plan tillen."

"Direct na zijn ontslag heb ik met Jol gesproken. We hebben zo'n dertig minuten gepraat. We kennen elkaar al meer dan 25 jaar en er zijn geen problemen tussen ons", aldus Meulensteen.

Jonathan Hill wordt de assistent van Meulensteen. De twee kennen elkaar van Manchester United, alwaar Hill in de jeugdacademie werkte. Michael Lindeman en Cock Jol, beide door Jol naar Fulham gehaald, zijn vertrokken.