Kramer mogelijk nog gestraft voor elleboog

Michiel Kramer beging afgelopen zondag een stevige overtreding op Ajax-doelman Jasper Cillessen. De spits kreeg geel, maar wordt mogelijk nog zwaarder gestraft. Kramer liep in het duel tussen Ajax en ADO Den Haag door op Cillessen en gaf de sluitpost hierbij een elleboog.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer constateerde een overtreding, maar heeft de elleboog niet waargenomen. "Ik heb Kramer geel gegeven wegens het tegen Cillessen aanlopen", aldus de arbiter aan De Telegraaf. "Mijn team en ik hebben de elleboog niet waargenomen. Maar hierbij wil ik het laten”, besluit Wiedemeijer. De scheidsrechter geeft hiermee aan dat de aanklager betaald voetbal de zaak nog kan openen.

Kramer was zelf schuldbewust. "Ik heb de beelden teruggezien. Het was gewoon een rode kaart. Mijn intentie was door te lopen en hem te blokken, niet om hem aan gort te lopen."

"Het past niet bij mij, is ook nooit eerder voorgekomen. Maar ik heb wel een bloedhekel aan verliezen en dan kan dit wel eens gebeuren. Al valt het niet goed te praten en is het dom wat ik heb gedaan." Kramer zit komende woensdag tegen sc Heerenveen sowieso niet bij de selectie, omdat de gele kaart (zijn vijfde) hem een schorsing opleverde.