Joe Jonas rookte joint onder druk van Miley Cyrus

Joe Jonas stak zijn eerste joint zo'n zeven jaar geleden op onder druk van Demi Lovato, zijn ex-vriendin, en Miley Cyrus. "Ze bleven maar zeggen: probeer het!", vertelde de 24-jarige zanger aan entertainmentwebsite Vulture.

"Dus dat deed ik, en het ging goed. Tegenwoordig rook ik bijna nooit meer wiet." Cyrus trekt de afgelopen tijd regelmatig de aandacht met opvallend gedrag. Zo rookte ze vorige maand nog een joint in de Amsterdamse Ziggo Dome tijdens de MTV EMA. Lovato kwam in 2010 in een afkickkliniek terecht door een eetprobleem en worstelingen met drugs en alcohol.

Met alcohol heeft ook Jonas slechte ervaringen. "Toen ik 16 of 17 was, dronk ik voor het eerst en ik dacht dat de wereld ophield te bestaan." Op zijn 21e verjaardag dronk Jonas zo veel dat hij van een trap viel en bewusteloos raakte. "De mensen om me heen waren doodsbang dat ergens een foto van me zou opduiken."

Enkele maanden geleden kwam Jonas in het nieuws nadat hij en zijn broers Kevin en Nick hun Jonas Brothers-toer besloten af te zeggen. Het muzikale trio is sindsdien uit elkaar. "Het liep al langere tijd niet meer lekker", legt Jonas uit. "Door al het gedoe hadden wij het gevoel dat onze familieband onder druk stond en dat we elkaar belemmerden. Ik wilde bijvoorbeeld een sexy video maken en daar voelde Kevin, die getrouwd is, zich niet prettig bij. Nick had een grotere stem als het op belangrijkere beslissingen aankwam en na een tijdje ging ons dat dwarszitten."

Na een grote ruzie, waarbij iedereen zijn ongenoegen uitte, besloten de broers te stoppen met de Jonas Brothers. "Nu hoef ik geen rekening meer te houden met de mening van anderen en mensen aan te horen die zeggen: nee, je kunt niet met die en die werken want dat is te raar. Raar is juist goed."