Blind: "Aanvoerdersband heel speciaal"

Daley Blind trad zondag in de voetsporen van zijn vader. De linkspoot mocht tegen ADO Den Haag namelijk de aanvoerdersband van Ajax dragen. "Aanvoerder zijn van Ajax, net als mijn vader vroeger. Dat is toch wel heel speciaal", glunderde Blind na afloop volgens het ANP.

Blind is dit seizoen al de vierde aanvoerder bij Ajax, na Siem de Jong, Niklas Moisander en Christian Poulsen. En dat terwijl hij een aantal seizoenen terug niet zeker was van zijn plek. De linksback stond tegen ADO bovendien opnieuw centraal op het middenveld.

"Ik speel natuurlijk waar de trainer me nodig heeft. En ik zal dit seizoen ook wel weer eens links in de defensie belanden. Maar ik ben nu eigenlijk wel blij dat ik op het middenveld sta. Ik ben veel aan de bal, het gaat lekker."

Op advies van broer Ronald zette Ajax-coach Frank de Boer dus niet Blind, maar Lerin Duarte links in de verdediging, waar Nicolai Boilesen geblesseerd was geraakt. "Ik ben gaan nadenken over die suggestie, want ik zag geen enkele reden om ons middenveld te veranderen", aldus De Boer. Samen met Davy Klaassen en Thulani Serero hield Blind vorige week het middenveld van FC Barcelona in bedwang.

Na de sensationele zege op de Catalanen pleitte Blind meteen voor rust en niet te veel euforie. "Het belangrijkste is dat we tegen ADO er gewoon weer stonden. Na de zege op Barcelona heeft iedereen zich meteen weer op de volgende tegenstander gericht. Als we dat steeds weer kunnen opbrengen, dan kunnen we denk ik een mooie serie neerzetten."