Vader van Steffi Graf overleden

De vader, voormalig trainer en manager van tennislegende Steffi Graf is afgelopen zaterdag op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Peter Graf leed al meer dan een jaar aan deze ziekte.

Als coach en manager heeft Peter Graf veel meegewerkt aan de vele successen van zijn dochter. In 1987 werd Graf voor het eerst de nummer één van de wereld en in 1988 kon ze alle vier de grand-slamtoernooien en het olympisch goud op haar naam bijschrijven. In totaal won ze 22 grand slam-titels en was de Duitse 377 weken de beste van de wereld. 

In 1997 kwam er een eind aan de samenwerking tussen vader en dochter. Peter Graf werd veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en negen maanden wegens belastingontduiking. 

"Na een mooi leven is gisteren op 75-jarige leeftijd mijn lieve man, onze goede vader en grootvader in alle rust heen gegaan", liet de familie gisteren via hun advocaat weten. "We gedenken hem met verdriet en dankbaarheid en vragen uw begrip dat de directe familie in stilte afscheid wil nemen."