Meulensteen: "Een enorme uitdaging"

Rene Meulensteen is verrast dat hij is aangesteld als opvolger van de ontslagen Martin Jol bij Fulham.

Vorige maand ging Meulensteen in op het aanbod van Fulham om daar aan de slag te gaan als veldtrainer. In de Engelse media wordt gesuggereerd dat de voormalige assistent van Sir Alex Ferguson toen al wist dat hij Jol zou opvolgen. Meulensteen heeft inmiddels gereageerd op die speculaties.

"Daar ben ik het totaal mee oneens, omdat het een lang proces was voordat ik bij Fulham terechtkwam. Om Jol en de club te helpen. Dit was zeker niet iets waarop ik geanticipeerd heb. Ik ken Jol al jaren en wilde samen met hem uit de problemen komen."

Meulensteen sprak met algemeen directeur Alistair Mackintosh over de toekomst van Fulham. "Binnenkort zullen we verder spreken om de nieuwe situatie te bespreken en te kijken hoe we vooruit kunnen komen. Ik heb de verantwoordelijkheid als manager gekregen voor de nabije toekomst. We moeten er alles aan doen om Fulham te laten stijgen op de ranglijst."

Meulensteen gaat er alles aan doen om Fulham weer de weg naar boven te laten vinden. "Het is een enorme uitdaging, maar uiteindelijk is het cruciaal dat je zorgt dat de basis op orde is. We moeten mentaal sterk zijn en de fans weer achter het team krijgen. De spelers moeten erin geloven en dan komen basiszaken als inzet en discipline aan bod. Dat zijn clichés, maar het zijn wel de eerste dingen die je moet herstellen."