FOK! wat een weer... Af en toe zon

Goeiedag! Later in de week komt er weer wat meer reuring in de atmosfeer, maar tot die tijd is het uitermate slaapverwekkend weer. Het zijn de donkere dagen vóór Sinterklaas zullen we maar zeggen. Vandaag komt er wel weer wat ruimte voor de zon.

Gisteren begon ook aardig, maar al vrij snel werd het weer somber en kil buiten. De afgelopen nacht ontstond er hier en daar dichte mist die in de loop van de ochtend zal oplossen. De bewolking zal vanmiddag zeker niet helemaal verdwijnen, doch de zon zal zich ook regelmatig laten zien. Hier en daar kunnen dat zelfs vrij brede opklaringen worden. De temperatuur ligt rond de 7 graden en er staat een zwakke oostelijke wind.

Vanaf woensdag neemt de kans op neerslag toe. In eerste instantie zal dat regen zijn, maar aan het einde van de week is er ook kans op (natte) sneeuw. De temperaturen zakken geleidelijk naar waarden tussen de 4 en 6 graden.

Ooh ja...gisteren kwam ik de term 'ijswind' tegen. Nu dacht ik dat ik wel het één en ander van het weer af wist, maar blijkbaar ben je nooit te oud om te leren. Als dit niet zo dieptriest was geweest had ik er nog om kunnen lachen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Opklaring
Gisteren begon de dag nog fraai. Marieke was er op tijd bij en maakte dit mooie plaatje in de omgeving van Lelystad.