Friday the 13th krijgt tweede herstart

Friday the 13th begint voor de tweede keer van voren af aan. Het verhaal over de in een ijshockeymasker gehulde psychopaat Jason Voorhees moet opnieuw worden gelanceerd omdat Paramount, die de horrorreeks onlangs terugkocht, geen vervolg kan maken op de reboot van Warner Bros uit 2009.

Met Friday the 13th probeerde Warner Bros de klassieke horrorserie van Paramount, die in 1980 begon maar al jaren op apegapen lag, nieuw leven in te blazen. De film werd echter zeer matig ontvangen, waardoor de herlancering nooit goed van de grond kwam.

Het is de vraag of Paramount de opzet van Warner Bros overneemt. Die filmstudio wilde de film baseren op het principe van 'found footage'. Daarbij wordt een film samengesteld uit zogenaamd door ooggetuigen gemaakte opnames met simpele cameraatjes en mobiele telefoons, zoals in bijvoorbeeld The Blair Witch project en Cloverfield.

De reboot heeft in ieder geval al een premièredatum, laat Paramount weten. De film, toevallig de dertiende in de reeks, verschijnt op 13 maart 2015.


Friday the 13th krijgt tweede herstart (Foto: Novum)