Meisje (8) zwanger na groepsverkrachting

In het Zuid-Afrikaanse KwaNobuhle dient deze week de rechtszaak tegen twee mannen van 25 en 26 jaar. Zij worden ervan beschuldigd twee achtjarige meisjes herhaaldelijk te hebben verkracht. Een van de kinderen is hierbij zelfs zwanger geraakt, zo meldt de gezaghebbende nieuwssite The Zimdiaspora.

Voor de rechtbank had zich maandag een woedende menigte verzameld om te betogen tegen deze uiterst schokkende groepsverkrachting. Zij wilden voorkomen dat de verkrachters op borgtocht zouden worden vrijgelaten. "Laat hen wegrotten in de gevangenis, voor zulke lieden is er geen plaats in de maatschappij!", scandeerden de betogers.

De twee meisjes werden op 15 oktober meegelokt naar een leegstaands huis. Hier werden zij driemaal om beurten door de twee mannen verkracht. Een van de meisjes is nu zwanger.

"Ik ontdekte dat mijn dochter was verkracht toen ze die dag later uit school kwam", vertelde de 41-jarige moeder van het zwangere kind in de rechtbank. "Ze keek verdrietig en sloot zichzelf op in haar kamer. Ik dwong haar de deur te openen en ontdekte dat haar onderbroek onder het bloed zat. Mijn dochters toekomst is verwoest. Ze is zwanger van een verkrachter, hoe komt ze dit ooit te boven?"

Het beestachtige duo blijft voorlopig vastzitten. Op 13 december zal de rechtszaak worden voortgezet.