Timmermans waarschuwt PVV over Le Pen

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) waarschuwt de PVV voor de samenwerking met het Franse Front National van Marine le Pen. Timmermans typeerde het Front National als 'een partij waar het antisemitisme nog steeds uit omhoogborrelt'.

Timmermans sprak zijn verbazing erover uit dat de pro-Israëlische PVV toenadering heeft gezocht tot het FN, omdat die partij nog altijd geregeld in opspraak komt vanwege antisemitisme. "Je angst voor Europa moet wel heel groot zijn als je over die verschillen heenstapt", zei Timmermans donderdag tijdens de behandeling van de begroting van zijn ministerie in de Tweede Kamer.

Timmermans maande de PVV tot voorzichtigheid. "Wees voorzichtig met welke vrienden je in zee gaat, want het blijken later misschien geen vrienden te zijn."

Wilders ontving eerder deze maand in Den Haag de leider van het Front National, Marine le Pen. In het verleden wilde Wilders niets weten van haar partij, maar nu zoekt hij samenwerking om meer invloed te krijgen in het Europees Parlement.