Weer veel doden bij aanslagen Irak

Irak is woensdag opnieuw opgeschrikt door een reeks bloedige bomaanslagen en andere gewelddaden. Zeker 36 mensen kwamen om, aldus bronnen bij de politie.

De dodelijkste aanslag werd gepleegd op een groep begrafenisgangers in een voorstad van Bagdad. Een zelfmoordterrorist blies zich op in de tent waar de rouwenden bijeen waren. Elf mensen kwamen om. Een bomaanslag en een aanval met mortiergranaten elders in de hoofdstad kostten aan vier mensen het leven.

Gewapende lieden vielen in Noord-Bagdad een huis binnen. Ze schoten drie kinderen en hun ouders dood. Bij een schietpartij op een menigte elders in de stad viel een dode.

Een politiebureau in Habbaniyah, ten westen van Bagdad, was het doelwit van een dubbele aanslag. Een zelfmoordterrorist blies zich op bij de poort van het bureau. Hierdoor kon zijn kompaan doordringen tot het gebouw en zich daar opblazen. Vijf agenten lieten het leven. Ook in Ramadi, ten westen van Habbaniyah, werd een politiebureau aangevallen door een zelfmoordterrorist en gewapende opstandelingen. Vier agenten kwamen om.

In het noordoosten van het land ramde een zelfmoordterrorist met zijn auto een controlepost van de Koerdische veiligheidsdienst. Drie agenten werden gedood. Twee leraren in Hadra werden vanuit een rijdende auto doodgeschoten. In Mosul werd een ambtenaar doodgeschoten.