PVV wil 'Straatsburg' behouden

De PVV, de beweging die altijd zo graag tegen Europa ageert, heeft vanmiddag als enige Nederlandse partij tegen afschaffing van Straatsburg als vergaderplaats gestemd.

Het grootste deel van het Europese Parlement wil af van de voortdurende verhuizingen van Brussel naar Straatsburg en vice versa. Alle Nederlandse vertegenwoordigers vonden dit een goed idee, op de partij van Wilders na dan.

Het Front National, de extreemrechtse partij waar de PVV sinds kort mee samenwerkt, stemde 'toevallig' ook tegen. Tenslotte zijn het nationalistische Fransen en willen zij 'Straatsburg' behouden. 

Auke Zijlstra, een volgeling van Wilders en Europarlementariër van de PVV heeft laten weten dat het een leugen is dat het Europees Parlement tegen Straatsburg gestemd heeft. Volgens de sympathieke Fries gaat de originele tekst over machtsuitbreiding van Europa. Naar de mening van Auke heeft de PVV juist tegen de originele tekst in het voorstel gestemd, maar toen een bepaalde passage door een meerderheid werd weggestemd, had het hele verhaal volgens de PVV’er geen enkele zin meer.

De uitslag van de stemming is hier te vinden, de tekst van het voorstel hier.