Uitslag Nederland - Colombia

Het Nederlands elftal sluit het jaar 2013 ongeslagen af. De oefeninterland tegen Colombia eindigde vanavond in een 0-0 gelijkspel.

Nederland begon met een debutant in de basis. Joël Veltman vormde samen met Ron Vlaar het centrale verdedigingsduo. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Rafael van der Vaart. Zijn schot belandde op de lat, waarna de rebound van Siem de Jong net naast ging. In de rest van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werden er weinig mogelijkheden gecreëerd. Gutierrez scoorde weliswaar na slordig balverlies van Veltman, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Na 35 minuten spelen moest Nederland de wedstrijd met tien man vervolgen nadat Jeremain Lens rood had gekregen. Hij duwde de provocerende Armero tegen de grond. Even later moesten Van der Vaart en De Jong de wedstrijd met blessures verlaten na hard spel van de Colombianen.

Met een man meer drong Colombia in de tweede helft meer aan, maar gevaarlijk werd het nauwelijks. Oranje was met de beste kansen zelfs nog het dichtst bij een zege. Fer kreeg een paar goede mogelijkheden op aangeven van Narsingh. Vlak voor tijd mocht ook Patrick van Aanholt invallen en daarmee zijn debuut voor Oranje maken.

Het Nederlands elftal heeft daarmee in 2013 geen enkele nederlaag geleden. Het noteerde dit jaar zeven overwinningen en vijf keer een gelijkspel.

Abel Aguilar maakt een overtreding op Rafael van der Vaart waardoor die geblesseerd uitvalt. (Foto: Pro Shots)