'PlayStation 4 gesaboteerd'

Hoewel de lancering van de PlayStation 4 een groot succes is, blijken de problemen met het systeem toch een aparte oorzaak te hebben. Diverse berichten vermelden zelfs dat de systemen tijdens de fabricage, bij Foxconn, bewust zijn gesaboteerd.

Er hangt inmiddels een dubieuze schaduw boven de PlayStation 4. Er zijn namelijk al diverse klachten online verschenen waarin kersverse eigenaren vermelden dat het systeem veel lawaai maakt, een kapotte HDMI-aansluiting heeft of gewoon helemaal niet meer opstart.

Toeval? Volgens sommigen niet. Rick The Electronic Guy heeft toen hij zijn 'day-one' PlayStation 4 openschroefde ontdekt dat de verkeerde koelpasta is gebruikt. De gebruikte koelpasta droogt namelijk te snel op, waardoor de warmte van de processor niet goed weg kan en het systeem oververhit raakt.

Dit komt echter niet zomaar uit de lucht vallen, enige tijd geleden verscheen er op een Chinees forum en op IGN een post waarin een zogenaamde stagiair van Foxconn beschrijft dat medewerkers van Foxconn dit bewust zouden hebben gedaan om te protesteren tegen de enorme werkdruk.

"这么高端的一个产品,这可是索尼和微软联合起来对抗苹果的关键一步,可不幸的是小日本把它交给了富士康,富士康又把他们交给了我们这群北信实习生,它错 了,它这次真的错了,富士康没把我们当人看,我们也没把它当成高端产品看,除了应付还是应付,这批产品能正常开机是我们最高的期望,哈哈,等ps4 9月9日正式上市的时候就是索尼亏损和富士康倒闭的日子!!共同祈祷吧!"

Vrij vertaald:

"Foxconn behandelt zijn medewerkers alsof het geen mensen zijn, daarom zijn de systemen gesaboteerd, zodat gebruikers niet meer kunnen dan hun systeem opnieuw opstarten." Tevens vermeldt de persoon in kwestie dat hij totaal niet rouwig is om de sluiting van Foxconn. Ook noemt hij naast Sony de namen van Microsoft, Nintendo en Apple. Wat dit mogelijk voor gevolgen zou kunnen hebben op de release van Xbox One zullen we moeten afwachten.