Politiebusjes botsen op elkaar

Icoon PolitieDoor een aanrijding tussen twee politiebusjes in Breda zijn gisterenavond laat drie agenten gewond geraakt, zo heeft de politie vandaag laten weten. De aanrijding vond plaats op de noordelijke rondweg. De inzittenden van de voertuigen waren onderweg naar het politiebureau Mijkenbroek. In het eerste busje zat een zeer agressieve arrestant. Hij bleef ongedeerd.

De tweede wagen werd bestuurd door een hondengeleider. Deze reed links schuin achter de wagen met de arrestant. De hondengeleider dacht dat zijn collega een kortere route zou nemen naar het politiebureau en sloeg rechtsaf. Zijn collega dacht daar schijnbaar heel anders over en reed rechtdoor.

Op het moment van de aanrijding voerden de busjes geen licht- of geluidssignalen. Diezelfde nacht nog voerde de technische recherche onderzoek uit naar de toedracht van de aanrijding. Een van de twee busjes is total loss verklaard. De drie gewonde agenten zijn korte tijd behandeld in het ziekenhuis maar konden dezelfde nacht nog naar huis.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.