Meisje van 17 heeft geen vagina

Als je altijd al de droom hebt gehad om een 17-jarig meisje te ontmaagden, dan maak je bij Jacqui Beck geen kans. Het Britse meisje heeft namelijk geen punani.

Het tienermeisje is totaal geschokt door de ontdekking. Zij wendde zich onlangs tot haar huisarts, omdat ze nog nooit ongesteld was geworden. De beste man constateerde dat het kind lijdt aan het MRKH-syndroom, hetgeen betekent dat ze is geboren zonder vagina, baarmoeder of baarmoederhals.

"In tranen liep ik de dokterskamer uit", verelt Jacqui. "Nooit zal ik voelen hoe het is om een kind op de wereld te zetten, zwanger te zijn of te menstrueren. Alles wat ik me in de toekomst had voorgesteld, is weggevaagd. Ik voel me geen echte vrouw meer."

Een schrale troost: Jacqui is niet de enige vrouw zonder vagina. Echt extreem zeldzaam is haar aandoening dan ook niet. Maar liefst 1 op de 4.500 meisjes wordt geboren met het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-syndroom.

Uiterlijk is er niets aan het meisje of vrouw te zien. Meisjes raken ook gewoon in de puberteit. De ziekte wordt dan ook pas ontdekt als het meisje een jaar of 16 is en zij naar de dokter gaat omdat ze niet ongesteld is geworden.