Batman moet de gevangenis in

De wereld gaat zeer binnenkort een van zijn grote helden verliezen. Batman, zoon van Suparman, moet namelijk voor een hele tijd de gevangenis in. De jongeman met de bleek namelijk nogal een stouterik te zijn.

Voor de n00bs: het gaat hier niet om de superheld uit de stripboeken, maar over een Singaporese jongeman. Enkele jaren terug verscheen plots een foto van diens identiteitskaart op het internet, met daarop zijn nogal opvallende naam: Batman bin Suparman. Vrij vertaald: Batman, zoon van Suparman.

In tegenstelling tot zijn naamgenoot blijkt de Singaporese Batman namelijk niet erg braaf. Batman bin Suparman gaf ten overstaan van de rechter toe dat hij ingebroken heeft in verschillende winkels, geld heeft gestolen van zijn broer en heroïne heeft gekocht. Daarom mag hij 33 maanden in het gevang doorbrengen.

Overigens is zijn naam maar half een grap. 'Suparman' is namelijk een veelvoorkomende naam in Singapore, die niets met de Man van Staal te maken heeft. 'Batman' is daarentegen zeker een verwijzing naar het stripfiguur. Niet dat fans zich veel aantrekken van zulke details: Batman bin Suparmans Facebook-pagina werd al overstelpt met gratieverzoeken en steunbetuigingen voor de jongeman.

Met deze afbeelding begon het allemaal. The Brown Knight Rises, zo u wilt.