Honderd meisjes geïdentificeerd in zedenzaak Cuijk

in de grote zedenzaak rond een 48-jarige Brabander uit Cuijk zijn inmiddels honderd minderjarige slachtoffers geïdentificeerd. Die hebben samen vijftien aangiften ingediend, meldt justitie donderdag.

De verdachte is tot nu toe over vijf zaken gehoord. In vier gevallen wordt hij verdacht van seksueel contact met de meisjes, in een geval gaat het om ontucht via de webcam. De man, Frank R. wordt de komende tijd over de andere aangiftes ondervraagd.

Vijftien van de honderd bekende slachtoffers wonen volgens justitie in België. Daarom wordt de Belgische justitie gevraagd hen daar te benaderen. Als zij aangifte doen, kan dat in de Nederlandse zaak worden meegenomen.

De Brabander wordt ervan verdacht gedurende acht jaar bijna driehonderd meisjes uit Nederland en België via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Dat filmde hij ook. Bij een huiszoeking werden 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto's gevonden die de man van zijn slachtoffers maakte. In elf gevallen zou hij meisjes fysiek hebben misbruikt.

De zaak kwam aan het rollen na een verdwijning van een 12-jarig meisje uit een Gronings dorp in mei. Een dag later vond de politie haar samen met R. in Bedum, waarop de Brabander werd aangehouden.

Vrijdag vindt in de zaak een pro-formazitting plaats, waarbij de verdere loop van de zaak wordt gepland. De man heeft aangegeven hier niet bij aanwezig te zijn.