Studente Joanna opgepakt bij betoging Le Pen

Bij een demonstratie rond het bezoek van de Franse politica Marine Le Pen aan de PVV is woensdag een aantal arrestaties verricht. Onder de arrestanten bevindt zich de studente Joanna, die eerder dit jaar tot tweemaal ten onrechte toe werd opgepakt bij demonstraties tegen de monarchie.

Op het Plein in Den Haag hield een klein groepje demonstranten woensdag een 'lawaaidemonstratie'. Ze gaven daarmee uiting aan hun onvrede over de samenwerking van de PVV en de Franse partij Front National. Daarbij was veel politie op de been.

De demonstranten hadden een vlag bij zich van de Antifastistische Aktie. Deze linkse actiegroep laat vaker van zich horen bij betogingen tegen de PVV. De ME greep in toen de sfeer gespannen werd.

De studente Joanna werd eind april opgepakt op de Dam in Amsterdam tijdens de abdicatie van koningin Beatrix. In januari protesteerde ze bij het verjaardagsfeest van de koningin in Utrecht. In beide gevallen moest de politie haar excuses aanbieden voor de onterechte arrestatie.