Gewonden bij bestorming woningcorporatie Venlo

Een groep van ongeveer 25 mensen heeft dinsdagmiddag een woningcorporatie in Venlo bestormd. Daarbij raakten drie beveiligers en een agent gewond. Vooralsnog zijn vijf arrestaties verricht, meldt de politie. De bestorming vond plaats tijdens de verwijdering van een illegale caravan van een woonwagenlocatie in Venlo-Noord.

De groep verzamelde zich dinsdag rond 14.00 uur bij het kantoor van woningcorporatie Woonwenz en brak de toegangsdeur open. Daarbij werden drie beveiligers mishandeld. Een aantal indringers wist het pand verder binnen te dringen. Agenten die in het gebouw aanwezig waren wisten hen naar buiten te krijgen. Daarbij werden twee arrestaties verricht.

In het daaropvolgende onderzoek werden aan het einde van de middag nog drie arrestaties verricht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Een beveiliger liep bij de bestorming nekletsel op doordat hij in zijn nek was geslagen met een buis. Een andere beveiliger raakte gewond aan zijn arm en een derde beveiliger liep verwondingen op in zijn gezicht. De beveiligers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een agent raakte eveneens gewond aan zijn hoofd.

De rechtbank had eerder bepaald dat de caravan, die illegaal op de woonwagenlocatie stond, moest worden verwijderd. Woonwenz is verantwoordelijk voor het beheer van de locatie. Donderdag werd overgegaan tot ontruiming van de caravan. Daarbij is alles wat nog aanwezig was, waaronder de caravan, verwijderd. Deze actie, waarbij onder meer ook de politie aanwezig was, verliep volgens de politie rustig en zonder tegenwerking.