BlackBerry ontkent samenwerking Google

BlackBerry ontkent dat het de appstore van Google beschikbaar zal maken op zijn BlackBerry 10-telefoons. De telefoonfabrikant denkt genoeg te hebben aan de eigen BlackBerry World-winkel. Dat liet het bedrijf dinsdag weten in een verklaring aan verschillende Amerikaanse techweblogs.

"BlackBerry World blijft de primaire bron voor apps voor BlackBerry", zei het Canadese bedrijf in de verklaring. Het bedrijf heeft dan ook geen plannen om Google toe te laten op zijn telefoons.

De telefoonfabrikant werd maandag nog in verband gebracht met internetgigant Google. De twee partijen zouden gesprekken hebben gevoerd over een eventuele samenwerking. Ook lekte er een foto uit waarop Google Play te zien was op een BlackBerry-telefoon.

BlackBerry 10 is niet het succes waarop het bedrijf had gehoopt. De fabrikant heeft moeite zijn nieuwe product aan de man te krijgen. Veel consumenten verkiezen Android of iOS als besturingssysteem voor hun telefoons, wat de verkoop van BlackBerry 10-telefoons niet ten goede komt.

De telefoonfabrikant maakte vorige week bekend dat het niet van plan is zichzelf te verkopen. In plaats daarvan heeft het bedrijf een investeringsgroep gevonden die een miljard dollar, zo'n 741 miljoen euro, in de telefoonfabrikant steekt.