Amerikanen censureren Miley Cyrus

MTV heeft een rokende Miley Cyrus uit de Amerikaanse uitzending van de MTV EMA geknipt. De zangeres stak wat leek op een joint op tijdens haar dankwoord na de winst van de prijs voor beste videoclip. Dat ging de muziekzender te ver en besloot het shot niet te vertonen in de Verenigde Staten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-website Deadline.

Mediawaakhond FCC deelt fikse boetes uit aan tv-makers die rokers in beeld brengen in programma's gericht op jongeren. Amerikaanse kijkers van de MTV EMA, de Europese prijzen van de muziekzender die zondagavond werden uitgereikt in de Amsterdamse Ziggo Dome, zagen daarom op het moment dat Cyrus de joint of sigaret opsteekt het publiek in beeld. De zangeres is pas weer te zien op het moment dat ze groet en het podium verlaat.

Eerder dit jaar zorgde ze ook al voor ophef tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in eigen land. Toen spraken mensen schande van haar optreden, waarbij Cyrus schaarsgekleed over het podium rende en ongegeneerd tegen zanger Robin Thicke op schuurde.