'Problemen voor PlayStation 4-controller'

Het lijkt al geruime tijd een oneerlijke strijd. De Xbox One komt constant negatief in het nieuws terwijl alles wat Sony aanraakt in goud lijkt te veranderen. Toch begint ook Sony nu problemen te krijgen en wel op het gebied van de Dual Shock 4, de controller voor PlayStation 4.

Nog deze maand kunnen we los met de PlayStation 4 en heel de wereld kijkt gespannen uit naar het moment dat we Killzone of Resogun op kunnen starten. Een aantal mensen in de gameswereld zijn al voorzien van Sony's nieuwste en we krijgen nu de eerste negatieve berichten te lezen.

Zo blijken de analoge sticks van de Dual Shock 4 helemaal niet zo duurzaam als men vooraf had gedacht. Het zachte rubber dat om de pookjes zit scheurt of laat zelfs helemaal los. Op de twee onderstaande foto's zien we twee defecten. Op de bovenste is er een hap uit het rubber gescheurd terwijl op de onderste een hele rand loslaat.

Er heeft nog niemand van Sony gereageerd op de berichten, maar anonieme bronnen hebben al vernomen dat de tweede productielading PlayStation 4-consoles al een aangepaste rubberen pook krijgen.

Het slechte nieuws over de analoge sticks komt na het nieuws dat Diablo III op PlayStation 4 geen remote play ondersteunt en het eerdere nieuws dat je geen media als MP3 op je PlayStation 4 kunt afspelen. Bovendien moet je, net als op Xbox, gaan betalen om online te gamen op een PlayStation 4.