Boze menigte probeert arrestant te bevrijden

Een groep van vijftien mensen heeft vrijdagnacht in Almere geprobeerd een gearresteerde man te bevrijden. Ze sloegen hierbij onder meer agenten. Om de gemoederen te bedaren gebruikte de politie de wapenstok en pepperspray en werd een diensthond ingezet, meldt de politie zaterdag.

De problemen begonnen met een beroving van een 24-jarige man uit Almere en een vriend op de Saint Saënsgracht. Onder bedreiging van een wapen moesten zij hun bezittingen afgeven aan drie onbekende jongens.

Gewaarschuwde agenten gingen op zoek naar de gevluchte verdachten. Op de Willem Pijperstraat troffen ze drie mogelijke verdachten aan. Een controle wees echter uit dat dit drietal niets van doen had met de beroving. Een aantal mensen waren getuige van de controle en begonnen zich ermee te bemoeien. Zo beledigden ze de agenten. Een van hen, een 55-jarige man uit Almere, werd hiervoor aangehouden.

Daarop sloeg de vlam helemaal in de pan en probeerde een groep van vijftien mensen de arrestant te ontzetten. Met behulp van collega's wisten de agenten twee verdachten, een 26-jarige man uit Almere en een 27-jarige man uit Amstelveen, op te pakken voor mishandeling, verzet en belemmering.