Man mept wervers nierstichting

Een 27-jarige man uit Etten-Leur is vrijdag opgepakt voor mishandeling, nadat hij flipte toen mensen die donateurs werven voor de Nierstichting bij hem aanbelden. De man vernielde eerst een paraplu van een van de wervers en mishandelde later de coördinatrice, meldt de politie zaterdag.

De man pakte toen bij zijn woning in de Nachtwachtstraat werd aangebeld de paraplu af van een van de collectanten. Hij vernielde de paraplu en sloot daarna zijn voordeur. De coördinatrice was in de buurt en stak de resten van de paraplu in de brievenbus van de man nadat ze het verhaal had gehoord.

Daarop ging de voordeur opnieuw open. De man sloeg de 25-jarige coördinatrice tegen de grond. Ook een 19-jarige man die het voor haar opnam moest een aantal klappen incasseren.

De man ging weer terug zijn huis in en weigerde open te doen voor gewaarschuwde agenten. Hij verstopte zich door achter een bankstel in de woonkamer te gaan liggen. Nadat de agenten de deur hadden opengebroken, werd de dronken man opgepakt. Hij is in een cel gezet.