Goederentrein ramt auto op spoor bij Nispen

Een automobilist is dinsdagavond aan de dood ontsnapt nadat hij na een slippartij op een spoorwegovergang in het Brabantse Nispen klem kwam te zitten. Kort nadat hij de auto verliet werd zijn auto geramd door een goederentrein, laat de politie weten.

De 54-jarige bestuurder van de auto raakte op het natte wegdek op de Maststraat in de slip en kwam midden op de spoorlijn tot stilstand. Als het hem niet lukt om van de rails te komen, stapt hij uit en alarmeert onmiddellijk de hulpdiensten. De melding kwam echter te laat om een aanstormende goederentrein te stoppen.

De wagons van de trein zijn gevuld met gevaarlijke stoffen. De omgeving werd daarom uit voorzorg breed afgezet. De brandweer kon echter geen eventuele lekkages ontdekken.

Het treinverkeer is naar verwachting nog tot zeker 22.30 uur gestremd, meldt de NS. Reizigers tussen Roosendaal en het Belgische Essen worden voorlopig per bus op hun bestemming gebracht. Ze moeten rekening houden met een extra reistijd van dertig tot zestig minuten.