'McLaren twijfelt over Perez, Magnussen in beeld'

Het is nog allerminst zeker of Sergio Perez ook komend seizoen een Formule 1-bolide van McLaren zal gaan besturen. Volgens The Telegraph twijfelt het team uit Woking over de Mexicaan en zou Kevin Magnussen in beeld zijn om hem op te volgen.

McLaren wil snel de coureurs voor 2014 bevestigen, maar lijkt ook te kijken naar de resultaten van dit jaar. Jenson Button heeft dit seizoen zestig punten verzameld in zeventien races, terwijl Perez als tweedejaars F1-coureur er tot nu toe 35 heeft. De Mexicaan behaalde in India met een vijfde stek zijn beste resultaat tot nu toe, in een voor het team uit Woking teleurstellend seizoen.

Waar Button zeker lijkt te zijn van zijn plekje wordt getwijfeld aan Perez die vorig seizoen indruk met de Sauber maakte. McLaren was er als de kippen bij om de Mexicaan aan te trekken die bovendien sponsor Telmex aan zich gebonden wist. Voor het seizoen 2015 lijkt dit geld niet meer nodig, omdat Honda het team uit Woking flink zal gaan ondersteunen.

Daarom komt nu Kevin Magnussen in beeld die dit seizoen kampioen is geworden in de World Series by Renault. De Deen leek al naar de Formule 1 te worden gebracht door McLaren, waarbij gedacht werd aan Force India of Marussia, maar volgens The Telegraph is de zoon van oud-Formule 1-coureur Jan Magnussen nu ook in beeld om naast Button het tweede zitje bij de hoofdmacht in te nemen.