45 Spelers hebben minuten gemaakt in Jong Ajax

Niklas Moisander is de 45ste speler die dit seizoen minimaal één minuut heeft gespeeld voor Jong Ajax. Het team heeft met afstand de meeste spelers gebruikt in het betaalde voetbal. 

Zowel Jong FC Twente als Jong PSV hebben slechts 23 spelers ingezet. Het eerste elftal van Ajax heeft ook gebruik gemaakt van 23 spelers. In vergelijking met andere ploegen in de eerste divisie is het ook erg veel. FC Volendam bracht twintig spelers binnen de lijnen en Telstar heeft alle wedstrijden afgewerkt met zestien spelers. 

Veel succes brengt het Jong Ajax niet. Het team staat na vijftien wedstrijden momenteel zestiende in de Jupiler League. De ploeg heeft slechts veertien punten verzameld (viermaal winst, twee gelijke spelen en negen verliespartijen). 

Trainer Alfons Groenendijk van Ajax klaagde eerder al over een gebrek aan vastigheid. Omdat de basiself steeds anders is weten de automatismen er niet in te slijpen. Niet alleen moet de oefenmeester geregeld spelers uit de hoofdmacht speeltijd gunnen, ook is hij in interlandperiodes veel van zijn jeugdinternationals kwijt waardoor hij flink moet improviseren.