Boerrigter: "Misschien liet Ajax me te makkelijk gaan"

Derk Boerrigter mag woensdagavond hopen op speelminuten, wanneer Celtic op bezoek gaat bij Ajax. De geboren Oldenzaler maakte afgelopen weekend zijn rentree na blessureleed.

Die fysieke test doorstond hij met verve, liet hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Gelukkig bleef ik pijnvrij na de wedstrijd en heb ik geen problemen gehad", zo tekende de ochtendkrant op uit de mond van de rappe aanvaller.

Afgelopen zomer stemde Ajax zonder veel tegengas te geven in met een transfer van Boerrigter naar Celtic. "Of Ajax mij te makkelijk liet gaan? Misschien wel, misschien niet. Maar ik ben Celtic dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben."

Naar eigen zeggen heeft Boerrigter bij Ajax laten zien waartoe hij in staat is. "Het eerste seizoen ging redelijk. Ik had toen 21 wedstrijden gespeeld en tien keer gescoord. Geen heel slecht gemiddelde toch voor een linksbuiten? Mijn tweede jaar was minder, maar iedereen weet dat dat door die rugblessure kwam. Toch ben ik blij dat ik met mijn doelpunt tegen PSV nog een steentje aan het kampioenschap heb kunnen bijdragen."