Weening noemt 'rancuneuze' Rasmussen onbetrouwbaar

Pieter Weening heeft de dopingbeschuldigingen van Michael Rasmussen terzijde geschoven door te stellen dat de Deen onbetrouwbaar is. "Een kat in het nauw maakt rare sprongen", zegt Weening dinsdag in De Telegraaf. "Iedere keer komt Rasmussen met andere verhalen." Rasmussen zei afgelopen weekeinde op de Deense televisie dat de hele Raboploeg tijdens de Tour de France van 2007 aan de doping zat.

Rasmussen zwakte zijn verklaring maandag iets af. De Deen liet weten dat Oscar Freire nooit doping heeft gebruikt. De Spanjaard had met gerechtelijke stappen gedreigd. Van Juan Antonio Flecha zegt Rasmussen niet te weten of die zich schuldig maakte aan het gebruik van verboden middelen.

De uitspraken van Rasmussen deden bij Weenings werkgever Orica-Greenedge de nodige alarmbellen rinkelen. De Australische wielerploeg wil dat Weening de beschuldigingen specifiek ontkent. Weening gaf begin dit jaar, net als alle renners van Greenedge, aan nooit doping te hebben gebruikt.

Volgens Weening is Rasmussen rancuneus. "Toen hij bij de rechtbank onder ede stond, heeft hij iets heel anders verklaard dan nu. Het is duidelijk dat hij gefrustreerd is geraakt nadat hij de rechtszaak tegen Rabobank heeft verloren."