Meerderheid: PVV moet democratischer

De PVV moet democratischer worden, dat vindt een meerderheid van de deelnemers aan de peiling hierover op FOK.nl. Bijna 57 procent vindt dat de partij leden moet krijgen (20 procent) óf dat een ondemocratische partij verboden moet worden (37 procent).

Ongeveer éénderde vindt dat de PVV op de juiste koers is (21 procent) óf dat Wilders de teugels juist nog strakker moet aantrekken (14 procent). De resterende 8 procent heeft andere oplossingen voor ogen.

Wilders en kornuiten gooiden dinsdag kamerlid Bontje uit de fractie nadat deze opriep tot meer democratie binnen de partij. Bontje was niet de eerste voorstander van democratisering die de PVV gedwongen moest verlaten: Onder andere Hero Brinkman verliet eerder de fractie.

RickT licht zijn keuze toe: "Hoe kun je nu functioneren in een democratie als je niet eens intern een democratisch systeem kan handhaven? Vallen en opstaan hoort bij een democratie. Wie wil er nu een partij steunen waar je als kiezer 0,0 invloed op hebt? Dan moet je wel héél veel vertrouwen in de politiek hebben en enorm naïef zijn." Terwijl kentenenawa de andere kant kiest in de dicussie: "Wilders staat voor zijn ding en dat vind je iets of niets want dat is een keus. Dat poldergezwam van alles moet in overleg en vooral maar stroopsmeren mag wel eens in de prullenbak!"

Tot het moment van publicatie stemden ruim 2300 personen in deze peiling. Ook stemmen in deze peiling? Klik hier.

Moet de PVV Democratischer?Moet de PVV Democratischer?