Ricksen: regelmatig hoeren bij Oranje

Fernando Ricksen heeft woensdagavond geruchten bevestigd dat er in zijn tijd bij het Nederlands elftal regelmatig prostituees op bezoek kwamen. De oud-international deed de onthulling in de Wereld Draait Door, waar hij zijn donderdag te verschijnen autobiografie toelichtte. "Zeker in het buitenland, stonden ze beneden al in het hotel te wachten. Het was aan jezelf de keuze te maken om ze mee te nemen. Maar dat werd wel gedaan."

Ricksen, die zei zelf ook regelmatig op de avances in te zijn gegaan, beseft dat hij met zijn onthullingen geen vrienden maakt. "Ik praat er vrij over. Alles is op tafel gelegd. Maar ik heb geen namen genoemd. Al kun je dat natuurlijk zelf wel invullen." Ricksen speelde tussen 2000 en 2003 twaalf interlands voor Oranje. Over die periode deden al langer wilde verhalen de ronde.

Voor de afgelopen zomer gestopte middenvelder, was het een emotionele uitzending. Ricksen onthulde dat bij hem de zenuwaandoening ALS is ontdekt, nadat presentator Matthijs van Nieuwkerk hem had gevraagd waarom hij zo langzaam sprak.


Fernando Ricksen bij DWDD