Neuken beter dan lopen

Dat je van seks enorm afvalt, is al langer bekend. Nu is echter exact onderzocht hoeveel calorieën je hiermee verbrandt. Het blijkt dat een fikse vrijpartij gezonder is dan een rondje wandelen.

Wetenschappers aan de Universiteit van Quebec  in het Canadese Montreal heeft voor het onderzoek 21 heterostellen tussen de 18 en 35 jaar verzameld. Tijdens vier intieme onderonsjes moesten ze een speciale armband dragen, die hun energieverbruik mat. Ook moesten zij aangeven hoe kapot ze waren na de seks, hoeveel inspanning ze hadden geleverd en hoezeer zij hadden genoten van het neuken.

Het onderzoek heeft goed nieuws opgeleverd, en dan met name voor mannen. Zij verbranden tijdens de seks per minuut gemiddeld 4,2 calorieën. Vrouwen verbranden slechts 3,1 calorieën per minuut. Maar zij leveren normaal gesproken ook niet zoveel inspanning als mannen, aangezien zij meestal onderop liggen en niet hoeven te bewegen.

Gemiddeld duurt het dammen zo'n 24,7 minuten. Dit betekent dat mannen tijdens het rampetampen 104 calorieën verbranden. Vrouwen verbruiken echter 69 calorieën. Dit maakt neuken beter voor de vetverbranding dan wandelen, maar minder dan joggen.