[PD] Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

De eerste Clásico van het seizoen is een prooi geworden voor Barcelona. Neymar was erg belangrijk in zijn Clásico-debuut met een doelpunt. De Catalaanse club won uiteindelijk met 2-1. De eerste Clásico van dit seizoen begon met Barcelona als koploper en Real Madrid met drie punten achterstand. Barcelona had vorig seizoen echter vijf van de zes onderlinge duels niet weten te winnen.

Het was ook de eerste Clásico voor beide trainers: Barcelona’s Gerardo Martino en Real Madrids Carlo Ancelotti. Neymar en Gareth Bale waren de belangrijkste spelers die debuteerden in deze strijd. De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Opvallend genoeg werd niet Lionel Messi veel gezocht, maar Neymar op de linkerkant van het veld. Na twintig minuten leidde dat tot de bekroning van het Clásico-debuut van de 21-jarige Braziliaan.

Andrés Iniesta mocht opstomen door het midden, waar Real sowieso veel ruimte liet aan Barcelona. Na een paar schijnbewegingen stak hij de bal op Neymar aan de linkerkant. Hij schoot met rechts op doel en via het been Raphaël Varane hobbelde de bal in de verre hoek voor de 1-0.

Na de openingstreffer kreeg Real Madrid meer ruimte om te voetballen. Maar verder dan enkele vrije trappen van Angel di Maria kwam de ploeg niet. Gareth Bale vuurde slechts twee schoten over en naast het doel van Barcelona. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Real de grootste kans op de gelijkmaker. Cristiano Ronaldo maakte een goede actie aan de linkerkant en legde de bal laag voor. Sami Khedira gleed de bal in, maar stuitte op doelman Victor Valdes die met geluk de bal tegenhield.

Na rust nam Real Madrid de wedstrijd meer in handen, maar kansen kwamen er aan beide kanten. Neymar en Ronaldo wisten echter niet te scoren. Twintig minuten voor tijd ontbeerde het Real Madrid aan geluk, toen invaller Karim Benzema met een vuurpijl de onderkant lat raakte. Hij had even eerder de zwaar teleurstellende Gareth Bale vervangen.

Vijf minuten later werd het nog erger voor De Koninklijke. Barcelona kwam eruit met een snelle aanval. Neymar zag invaller Alexis Sanchez lopen en bediende hem op maat. De Chileense aanvaller kapte Pepe uit en verraste daarna doelman Diego Lopez met een prachtige lob van twintig meter afstand.

In de slotfase was het vooral een kwestie van tegenhouden voor Barcelona. Onder meer Khedira en Pepe kregen nog kansen, maar het was pas in de 91e minuut raak voor Real. Invaller Jesé Rodriguez werd goed bediend door Ronaldo en hij schoot onder Valdes raak voor de 2-1.

Het bleef echter bij die score, waardoor Barcelona de voorsprong in de competitie op Real uitbreidt tot zes punten. Ook in de Clásico-ontmoetingen was winst weer eens prettig voor Barcelona, dat een reeks van vijf Clásico's zonder zege doorbrak.