Nintendo overweegt meer games op te poetsen

Nintendo overweegt na The Legend of Zelda: The Wind Waker HD meer oude spellen op te poetsen. Hiervoor moet het bedrijf samenwerken met externe bedrijven omdat de gamegigant zelf te druk is met het maken van nieuwe games. Dat zei topman Shigeru Miyamoto in een gesprek met de Amerikaanse website Gamespot zonder daarbij namen te noemen.

Het bedrijf kende deze maand een commercieel succes in een remake van The Legend of Zelda: The Wind Waker dat in 2003 voor de Gamecube verscheen. "Wanneer wij een ouder spel opnieuw uitgeven dan willen we het niet alleen oppoetsen. De HD-versie moet een meerwaarde bieden", gaf Miyamoto aan.

Bij The Legend of Zelda: The Wind Waker HD kunnen spelers via het internet briefflessen naar willekeurige andere spelers sturen. Daarnaast wordt de tabletcontroller gebruikt om de speler een overzicht te geven van de spelwereld. Bij het origineel moest deze kaart in een nieuw scherm opgeroepen worden.

Welke andere spellen in de toekomst opgepoetst zullen worden, is niet bekend. Twee weken geleden hintte ontwikkelaar Eiji Aonuma naar een remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask, dat in 2000 verscheen voor de Nintendo 64. Daarnaast gaf Miyamoto in gesprek met Gamespot aan dat Super Mario Galaxy, dat in 2007 verscheen voor de Nintendo Wii, geschikt zou zijn om ook voor de Wii U te verschijnen.


Nintendo overweegt meer games op te poetsen