FOK!filmtip van de dag: Buongiorno, Notte (2003)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Buongiorno, Notte

Vanavond gaan we bij de FOK!filmtip van de dag voor Buongiorno, Notte, een prachtige film van de Italiaanse cineast Marco Bellocchio, die vanavond om 00.25 uur op Nederland 2 te zien is. In Buongiorno, Notte oftewel Goedemorgen, Nacht draait het om de Italiaanse terreurgroep de Rode Brigades. In de film zien we hoe de extreem-linkse terroristische organisatie in 1978 de politicus Aldo Moro ontvoerd. Bij deze ontvoering kwamen vijf lijfwachten om het leven. In Buongiorno, Notte zien we deze gebeurtenissen door de ogen van de jonge Chiara (Maya Sansa), één van de leden van de Rode Brigades.

Buongiorno, Notte 2

Sommige films moet je niet teveel woorden aan vuil maken, die moet je gewoon gaan kijken zonder teveel voorkennis. Mensen die films als Munich en Arlington Road konden waarderen, zullen deze reclamevrije topfilm niet willen missen.

Buongiorno, Notte 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!