Apple repareert bewegingssensor iPhone 5S

Apple heeft de bewegingssensor van de iPhone 5S via een softwarematige update gerepareerd. Dat blijkt uit een lijst met verbeterpunten voor een update van het besturingssysteem iOS 7. Dankzij de dinsdagnacht vrijgegeven update zal de bewegingssensor bij de vrijdag in Nederland te lanceren iPhone 5S gewoon werken.

De bug zorgde voor een afwijking wanneer bijvoorbeeld een racespelletje door middel van kantelende bewegingen bestuurd werd. De techgigant heeft niet aangegeven wat er precies mis was met de bewegingssensor. Waarschijnlijk heeft het bedrijf de sensor met de update opnieuw gekalibreerd, waarmee de afwijking ongedaan is gemaakt.

Dankzij de update zouden gebruikers bovendien niet meer onwel moeten worden. Sommige iPhone 5S-bezitters werden misselijk door een animatie die bij het openen en sluiten van een applicatie werd getoond. Het zou dan lijken alsof het gehele scherm beweegt. Apple heeft de animatie aangepast.

Daarnaast zorgt de update ervoor dat de schermbeveiliging niet langer kan worden omzeild. Bovendien beveiligt de telefoon wachtwoorden van gebruikers door deze te coderen. De gecodeerde wachtwoorden kunnen vervolgens via de cloud ook op andere gekoppelde apparaten van Apple gebruikt worden.

De iPhone 5S is vanaf vrijdag in Nederland verkrijgbaar. De telefoon ligt in onder meer Groot-Brittannië en Duitsland al een maand in de winkel. De meest opvallende vernieuwing van de telefoon is de vingerafdruksensor die gebruikt wordt als extra beveiliging.


Apple repareert bewegingssensor iPhone 5S