Ruud Gullit was nooit echt gelukkig

Ruud Gullit was naar eigen zeggen tot voor kort privé nooit echt gelukkig. "Ik zit nu in een andere fase in mijn leven. Ik ben heel gelukkig", vertelde de ex-voetballer maandagavond in Derksen &. "Dat is een heerlijk gevoel."

De 51-jarige Gullit is sinds eind vorig jaar gelukkig met de Mexicaanse Margaritha 'Maggie' Jimenez, die volgens hem veel te maken heeft met zijn onlangs gevonden geluk. "Dat ik privé nooit echt gelukkig ben geweest, schuif ik op niemand af", vertelde Gullit, die zijn scheiding van Estelle Cruijff nog steeds aan het afhandelen is. "Ik heb zelf mijn eigen keuzes gemaakt."

Gullit vertelde dat hij er na trainingen geregeld tegenop zag om naar huis te gaan. Of dat tijdens zijn huwelijk met Cruijff was, liet de ex-voetballer in het midden. Gullit en Cruijff trouwden in 2000, dat was zijn derde huwelijk.

Dat zijn relatie met en scheiding van Cruijff zoveel media-aandacht opleverden, blijft raar voor Gullit. "Het blijft altijd vervelend, je went er nooit aan. Je probeert dingen binnenskamers op te lossen, maar dat gaat niet."

Zelf heeft Gullit, tot zijn eigen verbazing, nauwelijks moeite met de vele aandacht voor zijn privéleven. "Maar het is veel vervelender voor de omgeving. Je kinderen hebben er wel last van, en je moeder en je familieleden. Ik ben vaak meer bezig met hen meer op hun gemak stellen dan mezelf. Ik kom vaak niet eens aan mezelf toe."

Gullit heeft zich neergelegd bij de belangstelling voor zijn privéleven. "Als je weet dat het niet kan zonder, maak er dan gebruik van. Maar dan wel op een goede manier en niet om alleen maar vuil te spuien."