Tonnen cash in laptoptas en streekbus

In verschillende onderzoeken heeft de politie sinds vorige week bijna 1,3 miljoen euro aan contant geld in beslag genomen. Drie mannen en een vrouw zijn aangehouden, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag.

Bij de doorzoeking van een woning in Amsterdam-West stuitte de politie op ruim 219 duizend euro, verpakt in plastic tassen. In schoenendozen vonden de agenten twee kilo cocaïne. Een 46-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Colombia werden aangehouden.

Een dag later werd in het centrum een 26-jarige Libanees uit een streekbus gehaald. Hij had plastic boodschappentassen bij zich waar 470 duizend euro aan contant geld in was verpakt. Hij had volgens justitie geen geloofwaardig verhaal hoe hij aan zo veel geld was gekomen en is aangehouden.

Dinsdag werd in de lobby van een Rotterdams hotel een 54-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Hij had een zwarte laptoptas met zeshonderdduizend euro bij zich. Justitie vermoedt dat dit geld ook van een misdrijf afkomstig is.

De zaken staan volgens een woordvoerder van justitie los van elkaar. De drie verdachten die vorige week werden aangehouden zijn vorige week voorgeleid en door de rechtbank in Zwolle voor twee weken in bewaring gesteld. De man die deze week werd aangehouden wordt vrijdag voorgeleid.