'Wie is de Mol? heeft dit jaar grotere winkans'

Art Rooijakkers denkt dat Wie is de Mol? vrijdagavond meer kans maakt op de Gouden Televizier-Ring dan vorig jaar omdat The Voice of Holland toen op hetzelfde moment als de uitreiking van de tv-prijzen live werd uitgezonden. Het programma is al voor het vijfde achtereenvolgende jaar genomineerd.

"Voordeel voor ons is nu dat alle drie de genomineerde programma's niet op televisie zijn", zegt presentator Rooijakkers in De Telegraaf. Naast Wie is de Mol? maken Divorce en Flikken Maastricht kans op de Gouden Televizier-Ring. Om Wie is de Mol? wat meer onder de aandacht te brengen werden de namen van deelnemers aan het programma, dat in januari weer op televisie komt, via verschillende media al naar buiten gebracht. "Door de namen druppelsgewijs bekend te maken, hopen we dat de kijker terugdenkt aan hoe leuk het afgelopen seizoen ook alweer was."

Naast Rooijakkers heeft ook Victor Reinier goede hoop. De acteur van Flikken Maastricht heeft stiekem al nagedacht over een toespraak, geeft hij toe. "Dat is niet voorbarig, want de kans is 33,3 procent dat we winnen. Wanneer iemand je dat zou zeggen bij het kopen van een staatslot ga je 'm toch ook kopen?"

Volgens acteur Dirk Zeelenberg moet de serie Divorce winnen omdat 'in Nederland iedereen te maken heeft met scheidingen'. "Het is dan gewoon lekker om over de situaties die ontstaan te kunnen lachen", licht hij toe. "Alle mensen herkennen wat wij meemaken." Zeelenberg roept fans van Divorce dan ook op om de serie een handje te helpen. "RTL is een commerciële zender en drama is duur, dus je kunt er niet zomaar van op aan dat een successerie doorgaat. Zo'n ring geeft een welkom steuntje in de rug."