De Graafschap vreest voor voortbestaan

De Graafschap verkeert in financieel zwaar weer. De Doetinchemse eerstedivisionist stevent af op een tekort van bijna een miljoen euro. "Het voortbestaan van de club is in gevaar", laat voorzitter Henk Zweers donderdag weten aan De Gelderlander.

De Graafschap, dat momenteel zesde staat in de Jupiler League, heeft sinds 2006 een negatief eigen vermogen van 2,3 miljoen euro en dit seizoen gaat er veel meer geld uit dan dat er binnenkomt. "We hebben al zwaar gesaneerd, maar vooral de sponsoring is teruggelopen en het aantal seizoenkaarthouders ook", verklaart Zweers.

"We hebben twee miljoen euro minder inkomsten dan de laatste keer dat we in de eerste divisie speelden. Als er niets gebeurt en de Achterhoek niet gezamenlijk achter De Graafschap gaat staan, is het de vraag hoelang dit nog verder kan", vervolgt de preses. De Superboeren degradeerden in 2012 na twee seizoenen Eredivisie.

Om de financiële malaise het hoofd te bieden, wil De Graafschap aandelen uitgeven. Op die manier moet de schuld van ruim drie miljoen euro in een keer worden weggewerkt. "We hebben signalen dat mensen aandelen willen kopen. Gaat de uitgifte van aandelen niet door, dan hebben we echt een probleem."