South Park mist deadline door stroomstoring

Voor het eerst in zestien jaar was een nieuwe aflevering van South Park woensdag niet op tijd klaar om te worden uitgezonden. De makers misten hun deadline doordat de studio dinsdag stillag door een stroomstoring. "De computers deden het urenlang niet. We konden de aflevering niet meer afmaken", meldt zender Comedy Central in een verklaring.

De makers van de Amerikaanse animatieserie maken een aflevering per week. Volgens Trey Parker, een van de bedenkers van South Park, was het onvermijdelijk dat het een keer niet zou lukken op tijd klaar te zijn. "Na al die tijd de show op het laatste moment af te hebben, moest het een keer gebeuren", verklaart de balende Parker aan entertainmentzender E!

In plaats van de verse aflevering - die wordt verschoven naar aanstaande woensdag - werd een oude herhaald. Parker en Matt Stone, die samen verantwoordelijk zijn voor de show, plaatsten tijdens de uitzending foto's van zichzelf met verdrietige gezichten in het donker online.

De eerste aflevering van South Park werd in 1997 uitgezonden. Momenteel wordt in de Verenigde Staten het zeventiende seizoen uitgezonden. In Nederland is de serie te zien op Comedy Central.