Fans Anouk zijn boos

Fans van Anouk hebben woensdag boos gereageerd op de afgelasting van het concert van Anouk. De zangeres liet enkele uren voor het begin van haar optreden via organisator Live Nation weten dat de show wegens stemproblemen niet door kan gaan.

"Iedereen is zwaar teleurgesteld", aldus de Rotterdamse Danny Knijf, die samen met twee vriendinnen vroeg vertrok en al enige tijd in Arnhem was. "Ik heb een paar uur vrij genomen van mijn werk en we hadden de auto al geparkeerd. Dat kost ook 13 euro. We dachten aan een flauwe grap, maar het bleek toch waar te zijn."

Danny heeft weinig begrip voor de late afzegging. "Dat vind ik wel een beetje jammer. Zoiets kun je toch ook eerder bekendmaken?", zegt ze. "Nu gaan we maar een pannenkoek eten en na de files weer naar huis. Nu moeten we maar hopen dat we alle drie kunnen op de datum dat het concert wordt ingehaald."

Het is volgens de organisator vrijwel zeker dat het afgelaste concert volgende week wordt ingehaald. Anouk zal er alles aan doen om de geplande shows op vrijdag en zondag wel door te laten gaan, meldde Live Nation.

Ook op Twitter uiten mensen hun ongenoegen. "Weer onderweg naar huis!! Mevrouw Anouk heeft stemproblemen!!", zo laat Jurrien weten. "Scoort ze geen doelpunten mee om zo kort van tevoren af te zeggen terwijl halve stadion al onderweg is", vindt Edo.

Op Facebook schreef Anouk later woensdagavond het verschrikkelijk te vinden dat ze de show zo kort van tevoren moest afzeggen. "Ik heb dat nog nooit eerder gedaan, maar het gaat gewoon niet. Tot op het laatste moment heb ik gehoopt dat het wel door kon gaan. Wat voel ik me kut en verdrietig", aldus de zangeres.

Fans Anouk boos om late afzegging concert
Fans Anouk boos om late afzegging concert (Foto: ANP)